The Legendary Poptones u Beogradu

22. maj 2013.

 
 
 
  Kultni bugarski lo-fi/experimental sastav nastupiće 25. maja u Beogradu.

Zahvaljujući entuzijazmu No Basement is Deep Enough, belgijske izdavačko-promoterske kuće sa nezvaničnim sedištem u Srbiji, ove subote imaćemo prilike da prisustvujemo nastupu kultne sofijske low-fi/experimental/improv grupacije The Legendary Poptones, u galeriji Studio Art Fine Dex (Skadarska 36a).
The Legendary Poptones prave muziku još od 1992, “zlostavljajući stari kasetofon i skoro sve što je soba imala ljubazno da ponudi, od novina do ksilofona, preko plastičnih flaša i nešto uvrnutijih pomagala, vrteći stihove ruskog nadrealističkog i apsurdnog pesnika Danila Harmsa”. Dvadesetak godina stvaranja jedinstvene, intuitivne muzike, kao i brojne saradnje (Amy Denio, Hal McGee, Haco & Yuji Katsui, Matthew Ostrowski) stvorile su od njih gotovo mitske figure tzv. “kasetne kulture” i ovo će biti jedinstvena prilika da dobijemo neposredniji uvid u niskobudžetne, nadrealne svetove njihove muzike.

Kao podrška nastupiće Do Your Thing Storm, poetsko-muzički eksperiment koje čine pesnikinje Tamara Šuškić i Ana Seferović, i Marko Dabetić, čovek koji stoji iza projekta Tearpalm, a organizatori ovu saradnju opisuju kao “podizanje snažne, električne oluje koja zavija i cvrkuće, istražujući duboke veze između poezije i muzike, koje sežu od savremenih slojeva teksta i audibilnog do ritualnih i magijskih korena neraskidivog jedinstva reči i zvuka”. Nastup će pratiti video umetnica Marina Rajić, koja će svojim VJ-ingom “pomoći prizivanju i materijalizovanju oluje u zatvorenom prostoru”.

Koncert počinje u 22:30, a umesto ulaznice prilaže se dobrovoljna donacija za izvođače.
 
 

vesti


Nauk objavio
Namjerne Griješke




Tri godine posle Električne Post-Yu Nebrige, epohalnog projekta koji nam je predstavio „najgrđe i najreprezentativnije“ elektronske bendove Srbije dvehiljaditih, NAUK nas je obradovao sa kompilacijom Namjerne Griješke...